Matematik

Procent - hjælp?

17. december 2012 af popcorn123 (Slettet)

Omsætningen i en virksomhed er i januar måned 230000 kr. De følgende 3 måneder stiger omsætningen med 10% pr. måned, og de næstfølgende 3 måneder falder omsætningen med 10% pr. måned.
Beregn omsætningens størrelse efter 3 måneder og efter 6 måneder og forklar, hvorfor det sidste beløb ligger under omsætningen for januar måned.

Hvordan regnes denne`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af lfdahl (Slettet)

OJ  = 230.000

De første tre måneder: O3= OJ 1,13

De næste tre måneder: O6 = O3 0,93 = OJ 1,13 0,93

1,13 0,93 = 0,9703 - altså er omsætningen efter 6 måneder under januars resultat.

Det skyldes, at 10% af O3 er mere end 10 % af OJ


Svar #2
17. december 2012 af popcorn123 (Slettet)

Okay den fangede jeg så slet ikke :-/

 


Skriv et svar til: Procent - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.