Matematik

lineariseringen

17. december 2012 af Mambojo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

h(x)=x3+2x2+3x-3, x ∈R

a) bestem lineariseringen for h(x) omkring x=2

Her har jeg tænkt på finde h'(x) ??? dvs. h'(x)=3x2+2x+3..... Også sætter jeg 2 i x's plads??

 

b) Gør rede for at h(x) er voksende for alle x, og bestem differentialkvotienten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af peter lind

Du har ret i at du skal finde f'(2). Linearisereingen betyder at du skal erstatte funktionen med ligningen for tangente i punktet

b) Vis at h'(x) > 0 for alle x. Du kan vise at h'(x) har konstant fortegn ved at vise at diskriminanten er negativ


Svar #2
18. december 2012 af Mambojo (Slettet)

Jeg finder f'(2)=19. Hvad skal jeg så gør?? Jeg er virkelig lost !!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2012 af peter lind

Brug at ligninen for en tangent til grafen for f(x) i ( x0, f(x0) ) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Vis at diskriminanten for h'(x) er negativ


Skriv et svar til: lineariseringen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.