Matematik

Hjælp til trigonometri

19. december 2012 af MikkelGG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er stødt på en opgave jeg ikke kan finde ud af, og håber i kan hjælpe.

Opgaven lyder således

Trekant ABC er retvinklet med C=90°. Beregn de ukendte sider og vinkler, når
1) a=21 og b=16
2) A=70° og b=10

B: 

De kan tænkes, at relationen tan (A) = a/b Blev brugt til at løse opgaverne. Omskriv relationen, så vi får 3 formler hvor henholdsvis A, a og b er isolerede på venstre side af lighedstegnet.
(A=?, a=? Og b=?).


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2012 af mette48 (Slettet)

Benyt pythagoras

a2+b2=c2 indsæt de 2 kendte længder og løs den fremkomne ligning

B) tan (A) = a/b ⇒ A=tan-1 *a/b

 a=b*tanA

b=a/tanA

 


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.