Andre fag

SRP - Analyse af Herodots Historie

19. december 2012 af JeanetteThybo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er så småt færdig med SRP og mangler nu kun det sidste, eller det vil sige det første, af min analyse. Har fået lavet fortolkning og karakteristik, men mangler stadig noget af det aller vigtigste: Selve analysen.

Jeg ved, at der ikke er mange rundt omkring, der har græsk som studieretningsfag, men jeg har fået til opgave, at analysere et stykke i 7. bog, vers 220-223, hvis det skulle hjælpe nogen. Skal her inddrage en karakteristik af spartanerne og perserne, som jeg jo har gjort. 
MEN, nu er mit spørgsmål: Hvordan analyseres en sådan tekst? Det er jo ikke en dansk litterær tekst eller en novelle. Jeg har spurgt min vejleder, men hun har ikke svaret endnu, og jeg er lidt på skideren, da jeg gerne vil være færdig med dette i dag eller tidligt i morgen, så jeg kan få rettet det hele til! 
OG jo, jeg har kigget på flere sider her på nettet, men det er som om, at der kun findes analyse modeller for danske og engelske tekster og teksttyper/genrer, hvilket jo er meget forståeligt!
Jeg har skrevet om emner, forskellen på Xerxes og Leonidas(de to konger fra hhv. Sparta og Perserriget) og også vist, at jeg kan læse græsk, som min lærer siger, ved at henvise til den græske tekst, altså indsætte citater. 

Men hvis nogle har en idé til, hvad jeg kan gøre, så må i meget gerne komme med den. Det ville hjælpe meget! :)

På forhånd tak!

 

Jeanette Thybo 


Skriv et svar til: SRP - Analyse af Herodots Historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.