Fransk

Fysik regninger

20. december 2012 af kiiiim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1.
Michael Rasmussen er som bekendt god til at køre i bjerge. http://www.jmbl.mono.net/13259/Michael%20Rasmussen

Hvor stor en effekt skal han yde når han sætter kammeraterne af?
Vi regner her uden luftmodstand.

Stigningen er 11%,  som betyder at køres der 100m ad vejen kommer man 11m op.
Hastigheden han ønsker at køre med er v= 12km/h =3,33m/s,
massen m=58kg

Effekten P er givet som  P=?E/t  og da  ?E=mgh fås  P=mgh/t=mgv  

Husk at hastighed er givet som v=  vejlængde/tid   Det vides også at tyngdekraften som jo er den der skal overvindes er givet som F =mg.

Og derved fås at P=Fv_l . Bemærk at det er vl som indgår i udtrykket og IKKE  v.
Det hænger jo sammen med at det kun er ved den lodrette hastighedskomposant der skal arbejdes.

Opgave 2

Sergie Bubka er derimod god til stangspring.
Sergei Bubka fra Ukraine har rekorden for mænd på 6,14 m, sat den 30. juni 1994 i Sestriere. http://www.youtube.com/watch?v=jibbgUBuuSA&feature=related

• Beregn hvor højt det er muligt at hoppe i stangspring?
 

Opgave 3
Normalflyvehøjden for passagerfly er ca. 10km og hastigheden 850km/h.
Airbus a380 er verdens største passagerfly.

1. Beregn hastigheden for et fuldlastet fly efter 2km på startbanen. Husk at der er 4 motorer og vi regner ikke med at der er luftmodstand.

 

Er der ikke nogen der kan hjælpe:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvor er dine egne løsningsforslag?

Der mangler vist nogle oplysninger i Opg 2 og Opg 3?


Skriv et svar til: Fysik regninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.