Matematik

vinkel af trekant,

20. december 2012 af 7421 (Slettet)

hej

jeg har et spørgsm,ål om trekants måling,

 

hvordan finder jeg vinklen af B, samt finder mediaen ma, ?

trekanten ser sådan ud,

Vedhæftet fil: ntryudr.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kan antage, at vinkel D er ret, er vinkel B vinkel i den retvinklede trekant CDB , hvor man kender de to kateters længder. Derfor er tan(B) = 6/(2+5) .

Længden af BC kan så beregnes ved Pythagoras, og ma kan så bestemmes ved at benytte en cosinusrelation i trekanten med punkterne A, B og fodpunktet for ma .


Svar #2
20. december 2012 af 7421 (Slettet)

jeg er ikke helt med, med det  sidste  om cosinusrelatioen

skal jeg dividere 5 med halvdelen af BC, ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har en trekant med siderne |AB| = 5, ma og |BC|/2 , og hvor vinklen B ligger mellem de to sider med længderne |AB| og |BC/2 . Derfor gælder der

ma2 = |AB|2 + (|BC|/2)2 -2·|AB|·(|BC|/2)·cos(B) ,

hvor man kender alt på højre side.

 


Skriv et svar til: vinkel af trekant,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.