Matematik

lineær sammenhæng?

21. december 2012 af sherryOme (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan kan man uddybe lineær sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2012 af mathon

 

                                    Δy = a•Δx

                                    a = Δy/Δx = (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)        når (x,y) er det variable punkt
                                                                                                          og x2≠x1

hvoraf for x≠x1

                                    (y-y1) = a•(x-x1)

                                    y = ax-ax1 + y1

                                    y = ax + (ax1 + y1)

                                    y = ax + b


Svar #2
21. december 2012 af sherryOme (Slettet)

forstå den ikke

 

og jeg skal også uddype hvad man forstår ved en lineær sammenhæng


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2012 af mette48 (Slettet)

En lineær sammenhæng er en funktion, der giver en ret linie, når den afbildes i et koordinatsystem.

y=xa+b

Ved at tegne en serie funktioner med forskellige a-værdier kan man vise at a er hældningen for linien.

På tilsvarende måde kan man ved at variere b værdien se at b er liniens skæring med y-aksen.


Skriv et svar til: lineær sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.