Fysik

Op.amps

22. december 2012 af Lars195 (Slettet)

Jeg sidder her og læser lidt op til eksamen.. 
Er pt. igang med at læse om op. amps, men sidder og tænker hvormeget der er at fortælle om ideal op amps. 

 

Lige nu har jeg på kun lige set på dette..

http://snag.gy/mIaiT.jpg

 

Men er blevet lidt i tvivl om definitionen på V_out...

så hvidt jeg har forstået så er indgangsimpedansen =>  uendelig hvilket gør at I = 0, men det må vel også betyde at differensen mellem den inverterende og ikke inverterende er lig 0, og V_out = 0, mne hvordan kan en op. amps så forstærke=...

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2012 af hesch (Slettet)

Spændingsforstækningen på praktiske opamps er ≈ uendelig, og differensen mellem indgangsspændingerne derfor ≈ 0. For at opnå en forstærkning i kredsløbet på f.eks 50, laver man så en negativ feedback, således at nul * uendelig = 50. Forstærkning i en typisk opamp er 100000, hvorfor man godt kan regne med en ideel opamp, uden mærkbare fejl ved denne tilnærmelse.


Svar #2
23. december 2012 af Lars195 (Slettet)

Også går den tilbage med hvad negativ feedback er..


Skriv et svar til: Op.amps

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.