Fysik

Et frit fald

24. december 2012 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har prøvet at isolere t i stedfunktionen for konstant acceleration, men det kniber meget. Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig med det. Her er den:

 

S(t) = s0 + V0 * t + ½ * a0 * t2


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen som en 2.-gradsligning i t.


Svar #2
25. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

Tak.


Svar #3
25. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan, Andersen. Skal jeg bruge formlen, b2 - 4ac, til at finde t?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. Man beregner diskriminanten og benytter rodformlen som for enhver anden 2.-gradsligning.


Svar #5
26. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

Opgaven lyder:

 

4. Et eksempel på bevægelse med konstant acceleration kan være det frie fald – det vil sige den lodrette bevægelse i tyngdefeltet når luftmodstanden lades ude af betragtning. Betragt i det følgende en kugle der, til tiden, t =0 s, slippes fra en højde på 25 m over Jorden
b. Beregn den tid det tager før kuglen når Jorden.  (HINT: Overvej hvilken værdi y skal have)

 

Her er det så, at stedfuktionen kommer ind i billedet: 0 = 25 + 0t + ½ * 9,82 * t2. 

Vil det her gælde, at a = 9,82, b = 0 og c = 25, hvis man skal finde t jf. reglerne for løsning af en 2.-gradsligning?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man vil så her have

y(t) = -(1/2)·9,82m/s2·t2 +25m

og man skal så løse ligningen y(t) = 0 som en simpel 2.-gradsligning. Her er a = -(1/2)·9,82 , b = 0 og c = 25, men løsningen findes jo let ved simpel kvadratrodsuddragning.


Svar #7
27. december 2012 af Ristedorte (Slettet)

#6

Tak.


Skriv et svar til: Et frit fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.