Matematik

Hvordan bestemmer jeg a??

01. januar 2013 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem de tal a for hvilke ligningen ax^2+x+2=0 har en løsning!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er en 2.-gradsligning. Den har netop 1 løsning, hvis dens diskriminant er lig med 0. Bestem derfor, for hvilke værdier af a at ligningens diskriminant er lig med 0.

Hvis ligningen skal have mindst 1 løsning, skal man så bestemme de værdier af a, for hvilke diskriminanten er 0 eller positiv.


Svar #2
02. januar 2013 af Wihi (Slettet)

Hvordan finder jeg så værdien af a på en let måde?? Hvordan er metoden og hvorfor?  

Jeg er virkelig lost, please hjælp!! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Genlæs #1. Opskriv udtrykket for ligningens diskriminant d og løs uligheden d ≥ 0 som en ulighed i a .


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2013 af anonym000

Bestem de tal a for hvilke ligningen ax^2+x+2=0 har en løsning!

Du har sikkert lavet den, men her er svaret alligevel:

Hvis en 2.gradsligning skal have en løsning skal diskriminanten være lig 0.

Så vi regner d:

d=12 - 4*a*2=d=12 - 8*a

sætter lig 0 og isolerer a.

0=12 - 8*a <=> a=-12/-8=1,5.

Dvs. at a skal være 1,5, hvis ligningen skal have 1 løsning. 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er noget vrøvl, eftersom 12 ikke er lig med 12. Det er korrekt, at man skal løse for d ≥ 0 , men man skal beregne d korrekt.

Ligningen er ax2 + x + 2 = 0 , og den har mindst 1 løsning, hvis den diskriminant d er ≥ 0 , dvs. hvis

d = 12 - 4·a·2 ≥ 0 , dvs hvis 8a ≤ 1 , eller a ≤ 1/8 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2013 af anonym000

#5 Ved ikke rigtigt, hvordan 12 har sneget sig igennem?

Det passer da ikke at d ≥ 0, hvis ligningen skal have 1 løsning.

Det skal være: d=0.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. januar 2013 af mathon

   bestem a, så   ax2 + x + 2 = 0 har en løsning!

                       kan læses på to måder
                                  
                             1)      bestem a, så   ax2 + x + 2 = 0 har en løsning!   (overhovedet har en løsning)

                             2)      bestem a, så   ax2 + x + 2 = 0 har én løsning!   (én og kun én løsning)

 


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg a??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.