Matematik

Eksponentiel regression - New York

02. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg har lige et enkelt spørgsmål jeg ikke helt kan hitte ud af...

Opg:

Tabellen herunder viser byen New Yorks indbyggertal i årene fra 1790 til 1900.

År 1790 1800 1820 1840 1860 1880 1900

Indbyggertal i tusinder 33 60 124 312 813 1912 3437

a) Vis, at udviklingen i New Yorks indbyggertal med god tilnærmelse kan beskrives ved modellen   hvor y er New Yorks indbyggertal og x er antal år efter 1790.


b) Bestem tallene a og b.


c) Hvornår var der 200 tusinde indbyggere i New York?

d) Bestem indbyggertallet i år 2006 ifølge modellen.
     Kommenter modellen når der i år 2006 var der 18,5 mio. indbyggere i byen New York.

Jeg har inde på excel lavet et "diagram" over det hvor regressionen og a og b er vist... Men når jeg får formlen bliver den således:

y = 2E-32e0,0428x
R² = 0,9963

Ud fra dette kan jeg ikke finde ud af hvordan jeg skal bestemme a og b, ej heller hvornår der var 200 tusinde indbyggere i New York, pt ved jeg ikke hvorfor den laver de 2 e bogstaver i opgaven.. 

Ville være en stor hjælp hvis nogen kunne fortælle mig dette, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2013 af peter lind

Nu er jeg ikke rigtig klar over hvad du mener med det y du har fundet. Mener du y = 2*10-32*e 0,0428x ?? I så fald ser det meget forkert ud. I denne funktion vil b= 2*10-32 et håbløst forkert tal og a = e-0.0428


Svar #2
02. januar 2013 af DanijelRistic (Slettet)

nej dette er funktionen som jeg går i excel: y = 2E-32e^0,0428x

Det er en eksponentiel funktion, men jeg ved ikke hvordan jeg skal fjerne de 2 e'er sådan at der står en funktion uden disse 2??

Kan lige se at jeg manglede et opløftningstegn før


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal lave regression med en model af formen

y = b · ax

hvor x er antal år efter 1790, ikke selve årstallet.

c), d) Løs så ligningen y(x) = 200 , og beregn y(2006-1790)


Skriv et svar til: Eksponentiel regression - New York

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.