Matematik

Rang

04. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

hvorfor har matrixen A = [1 2 3; 4 5 6; 7 8 9]

en rang(A) = 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Hvis du reducerer denne Matrix, kan du let aflæse, at dimensionen af dette billede er 2.


Svar #2
04. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

hvordan vil den blive reduceret.. lige nu er min begrundelse at sidste sølje kan fås ved at gange 1. sølje med konstanten 3?.. er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Ved Gausselimination får du at sidste række bliver lutter nuller.


Svar #4
05. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

how?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Determinanten af den kvadratiske matrix

A = [1 2 3; 4 5 6; 7 8 9]

er

det(A) = 1·(5·9-8·6) - 4·(2·9-8·3) + 7·(2·6-5·3)

            = 45 -48 -4·(18-24) + 7·(12-15)

            = -3 -4·(-6) + 7·(-3)

            = -3 +24 -21

            = 0

Rangen af matricen A er derfor mindre end 3 . Rangen er lig med det største antal af lineært uafhængige søjlevektorer i matricen (eller det største antal af lineært uafhængige rækkevektorer). Da det let ses, at for eksempel rækkevektorerne [1 2 3] og [4 5 6] er lineært uafhængige, er rangen derfor lig med 2.

Rangen af matricen A er også lig med dimensionen af billedrummet for den til A hørende lineære afbildning.


Skriv et svar til: Rang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.