Matematik

Hjælp

04. januar 2013 af 7o1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er punkterne A(1,-1) og B(-1,3) givet.

Den rette linje er givet ved ligningen Y=-x+5.

A) Betsem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne og B.

B) Bestem ligningen for den linje M, der skærer linje L i det punkt hvor x=2, og som har →AB som normalvektor.

 

Nogle der kan hjælpe med, at forklare og begrunde hvordan og svar til disse opg.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2013 af mathon

 

            stedvektorer har samme koordinater som de punkter, de er stedvektorer for

dvs
                OA = [1,-1]          OB = [-1,3]

                |OA| = √(2)         |OB| = √(10)

 

                OAOB = |OA| · |OB| · cos(v)
hvoraf
                              OAOB   
                cos(v) = ------------
                              |OA|·|OB|


Svar #2
04. januar 2013 af 7o1 (Slettet)

Tak men hvad med spørsmål B


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. januar 2013 af mathon

B) Bestem ligningen for den linje M, der skærer linje L i det punkt hvor x=2, og som har →AB som normalvektor.

=

     Bestem ligningen for den linje M gennem (2,3), der har  AB = [-2,4] som normalvektor.

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.