Matematik

Udregner b, men giver forskellige tal

06. januar 2013 af MathiasBertelsen (Slettet)

Jeg har fået en opgave, hvor jeg både skal finde a og b udfra en opgave der lyder således:

Hvor lang tid man kan udføre hård fysisk træning, inden man bliver udmattet, afhænger af højden over havet.

X(Højden over vandet i km): 0.30   2.80
Y(Tid inden udmattelse i sek): 320   210

X skal måles i km og Y skal måles i sek, og jeg har fået a til at være 44, men jeg kan simpelthen ikke udregne b, uden at få forskellige tal, da:

b=320-44*0.30 = 306.8
b=210-44*2.80 = 86.8


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af mathon

 

                                               y = -44x + 333,2


Svar #2
06. januar 2013 af MathiasBertelsen (Slettet)

Og hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2013 af mathon

 

                        b = 320 + 440,30 = 333,2

                        b = 210 + 442,80 = 333,2


Svar #4
06. januar 2013 af MathiasBertelsen (Slettet)

Kan du uddybe og forklare hvorfor man må addere i stedet for at subtrahere, når man skal finde b?
Og hvordan har du fået a til -44?

Jeg er ret forvirret nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

a giver - 44 ikke +44


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2013 af mathon

 

              a = (320 - 210) / (0,3 - 2,8) = -44


Skriv et svar til: Udregner b, men giver forskellige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.