Matematik

P-værdi - gange det med 100??

08. januar 2013 af Wihi (Slettet)

Jeg har fået en p-værdi til 1,72365.. Skal jeg omregne det til procent, for at finde ud af om jeg skal be- eller afkræfte min hypotese?? 

- det haster!!  

;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
08. januar 2013 af Wihi (Slettet)

Så hvis jeg har en signifikansniveau på 5 %, og jeg får p-værdien til 1,72365. Så afviser jeg min nulhypotese og bekræfter min alternative hypotese - Korrekt?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Tallet 1,72365 er ikke din p-værdi.

Det må være din testvariabel, z, som jeg går ud fra adlyder en standardiseret normalfordeling under nul-hypotesen.

Du har heller ikke redegjort for, om det er en én- eller tosidet test, du skal gennemføre. Her går jeg ud fra at det er en ensidet test:

Din p-værdi på signifikansniveauet 5% er sandsynligheden for at testvariablen antager mindst ligeså ekstreme værdier, som den observerede: P(Z ≥ zobs) = P(Z ≥ 1,72365) = 1 - P(Z < 1,72365) ≈ 1 - 0,9582 = 4,2 % (tabelopslag).

Konklusion: Den observerede værdi er signifikant på 5%-niveauet, så  Ho må forkastes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

p-værdi skal ligge mellem 0 og 1.


Skriv et svar til: P-værdi - gange det med 100??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.