Matematik

Voksende funktion

09. januar 2013 af mimok (Slettet)

Jeg har løst følgende opgave, men jeg ved ikke, hvilken notation der er rigtig?

En funktion f er bestemt ved f(x)=x3+bx2+3x+4, hvor b er et tal.
Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion.

f '(x) = 3x2 + (2b)x + 3

d = (2b)2 - 4·32 < 0

4(b2 - 32) < 0

4(b+3)(b-3) < 0

-3<b<3

Nu har jeg fundet værdierne af b, er dette så en rigtig notation: b∈[-3;3] eller skal det være b=[-3;3]?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2013 af peter lind

Det rigtige er b∈[-3;3]


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis intervallet skal svare til løsningen  -3 < b < 3, er den rigtige notation b ∈ ]-3;3[ , hvor man benytter et interval, der er åbent i begge ender.


Svar #3
09. januar 2013 af mimok (Slettet)

Okay, kan jeg så sige, for at funktionen skal være voksende, skal b ∈ ]-3;3[ ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.