Matematik

grænseværdier og ekstremumspunkter

09. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

som over skriften lyder. Jeg skal finde det for denne funktion:

 

f(x) = (x2 + x -2) / (2x-3)

HJÆLP!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af mathon

 

                     

                                (x+2)(x-1)
                    f(x) =    ------------         x ≠ (3/2)                                            
                                  (2x-3)


Svar #2
09. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

hvad er det?


Svar #3
09. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

? slet ingen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2013 af mathon

 

                     

                                (x+2)(x-1)
                    f(x) =    ------------         x ≠ (3/2)                                            
                                  (2x-3)

 

                                (2x+1)(2x-3) - (x2+x-2)•2       2x2-6x+1     2•(x + (√(7)-3)/2)•(x - (√(7)+3)/2)
                    f '(x) =  -------------------------------- =   ----------- =   -----------------------------------------
                                              (2x-3)2                       (2x-3)2                          (2x-3)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du fik jo hjælp til at differentiere funktionen i din anden tråd med den samme opgave.

Man skulle løse ligningen f '(x) = 0 og også undersøge, hvor nævneren i f '(x) kan blive 0. Prøv at holde diskussionen i een tråd i stedet for at starte en ny tråd.


Skriv et svar til: grænseværdier og ekstremumspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.