Fysik

Ellære-Batteri

10. januar 2013 af Andersen2344 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der har en ide om hvordan denne opgave kan løses?

På forhånd tak.

 

Et elektrisk kredsløb består af tre modstande med resistans R1, R2 og R3 samt et batteri med elektromotorisk kraft E og indre resistans Ri. Kredsløbet er forbundet som vist på figuren. (figuren er vedhæftet)


a. Beregn batteriets polspænding.


b. Beregn strømmene gennem R1, R2 og R3.


c. Beregn den effekt der afsættes i R1.


Modstanden med resistansen R1 ønskes erstattet. Til rådighed for dette har man et stort antal ens modstande, der alle har resistansen Rx.


d. Angiv en mulig sammenkobling af modstande med resistansen Rx, så de sammenkoblede modstande får den ækvivalente resistans R1.


Data:


R1 = 6,0Ω               R3 = 7,0 Ω                                                                       E = 4,5 V
R2 = 5,0Ω               Ri = 0,50Ω                                                                      Rx = 8,0Ω

Vedhæftet fil: Ellære-batteri.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2013 af peter lind

a) Beregn først den samlede modstand i kredsløbet. Brug derefter Ohms lov til at finde den samlede strømstyrke i kredsløbet

b) brug Ohms lov

c) P = U*I = R*I2

d) find først hvilken modstande du kan få ved at koble modstandene sammen parallelt


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2013 af jesperhansen04 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2013 af peter lind

a) Jo, men du skal finde strømmen først for at kunne bruge den formel

d) 1/R = n*(1/Rx) hvis du sætter n modstande sammen parallelt


Skriv et svar til: Ellære-Batteri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.