Fysik

Totalrefleksion

11. januar 2013 af SarahBrylle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder lige med en opgave, jeg ikke kan finde ud af... Håber nogen kan hjælpe :)

b) Forklar hvorfor der kan forekomme totalreflektion ved overgang fra rudeglas til sprit.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ved brydning fra et stof med brydningsindeks n1 til et stof med brydningsindeks n2, gælder Snells lov

n1·sin(i) = n2·sin(b),

og der vil ikke ske brydning, hvis

sin(b) = (n1/n2)·sin(i) > 1 ,

dvs. hvis der for indfalsvinklen i gælder sin(i) > n2/n1 . I dette tilfælde forekommer der totalreflektion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2013 af mathon

 

     totalrefleksion kræver således
                                                                  nglas / nsprit > 1

   
   nglas = 1,5 - 1,8 alt efter glastype
   nethanol = ca. 1,4

   hvoraf ses
                                                                  nglas / nsprit er større end 1
                                                      

                       


Skriv et svar til: Totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.