Matematik

Bestem konstanten og udregn

12. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder: 

f(x)=3x+1 og f(2)=5

Bestem konstanten b og udregn dernæst f(1)

Jeg håber I vil hjælpe mig med at forklare hvordan man skal gøre, for det haster! 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvor indgår konstanten b?

Er forskriften snarere

f(x) = 3x + b    ?

Benyt så, at f(2) = 5 . Indsæt x = 2 i forskriften og beregn b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2013 af peter lind

Du må have skrevet forkert f(2) = 3*2+1 = 7 og altså ikke 5. Der er til gengæld ikke noget b


Svar #3
12. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Dette er hvad min lærer har skrevet for opgaven. 

Vedhæftet fil:hjælp.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så er der tastefejl i opgaven, og den skal så læses som jeg foreslog i #1.


Svar #5
12. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Hvad med denne opgave? 

Linjen med ligningen y=a·x+3 går igennem punktet (5,23).
Bestem konstanten a og angiv forskriften for linjen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. januar 2013 af peter lind

Indsæt x=5 og y=23 i linjens ligning. Det giver en ligning til bestemmelse af a


Svar #7
13. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Jeg har fået svar. Vær sød at slette dette indlæg. 


Skriv et svar til: Bestem konstanten og udregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.