Matematik

Matematik opgave

13. januar 2013 af 120867Per (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Reducer udtrykket
3(4a-3c)-(2a-3c)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af joggejuul (Slettet)

Det første 3-tal ganges 'ind i' den første parentes: (3*4a-3*3c)-(2a-3c)

= 12a-9c-(2a-3c)

Anden parentes ophæves - der byttes fortegn da det er en 'minus-parentes' (minus bliver til plus og omvendt)

=12a-9c-2a+3c

= 10a-6c


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.