Matematik

VEKTORER

13. januar 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme afstanden fra punktet (5,0,1) til planen med ligningen 2x+6 = 0

 

Jeg ved jeg skal bruge fornlen: |a·e + b·f + c·g + d|/√(a2+b2+c2)

 

jeg kender mit a som er 2 men hvilke værdier har b og c ? 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2013 af SuneChr

Planens normalvektor = (2 ; 0 ; 0)

# 3   a = 2


Svar #2
13. januar 2013 af khalidamar (Slettet)

og det betyder... 


Svar #3
13. januar 2013 af khalidamar (Slettet)

er a = 1 b = 0 og c = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2013 af mathon

Jeg skal bestemme afstanden fra punktet (5,0,1) til planen α med ligningen 2x + 0y + 0z + 6 = 0

 

                          dist = | 25 + 00 + 01 + 6 | / √(22+02+02) = 16 / 2 = 8


Svar #5
13. januar 2013 af khalidamar (Slettet)

nååår :)! mange tak for hjælpen. har forstået det hehe


Skriv et svar til: VEKTORER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.