Fysik

betydende cifre

13. januar 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har prøvet at lave opgave 1 og 2, men vil gerne være sikker på om de er rigtigt lavet.

1) angiv tallet af betydende cifre i følgende værdier:

a) 34, 502 m = 5 betydende cifre. kan også skrives 62208 * 10-4

b) 0,34502 m = 5 betydende cifre. Kan også skrives 34502 * 10-5

c) 35 kg = 2 betydende cifre

d) 7,1 mg = 2 betydende cifre

e) 0,49 * 10-3 s = 2 betydende cifre

f) 293,30 s = 5 betydende cifre. kan også skrive 29330 * 10-2= 293,3

 

2) beregn arealet af en bordplade med mål som er angivet nedenfor. angiv resultater med de rigtigt antal betydende cifre.

a) længde = 2,43 m og bredde = 2,56 m. Areal= 6,2208 m, betydende cifre = 62208 * 10-2

b) længde =  1,4 m og bredde = 0,5 m. Areal = 0,7 m2, betydende cifre = 7 * 10-1

c) længde = 0,310 m og bredde = 0,743m. Areal = 0,23033, betydende cifre = 23033 * 10-5

 

hvis der er fejl i opgaver, så vær sød at forklare hvad fejlen er. kig især på om jeg rigtigt har forstået det med betydende cifre. 

 

på forhånd tak 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

I 1) a), hvordan hænger dit resultat 62208 * 10-4 sammen med 34, 502 m ?

Dine resultater skal angives med en enhed.

For eksempel i 2) a) er arealet 6,2208m2

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Det ser rigtigt ud altsammen pånær (1a må være en svipser)  2 a og c.:

Jeg mener, du  bør angive arealet med tre betydende cifre: 6,22 m2   hhv. 0,230 m2


Svar #3
13. januar 2013 af hansen1921 (Slettet)

i 1.a) mente jeg 34502 * 10-3

 

 

Når man skal skrive de betydne cifre, er det så altid med titalspotenser?.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2013 af hesch (Slettet)

Når du skriver et tal i titals-systemet, svarer en (hel) titalspotens jo til, at du flytter kommaet et helt antal pladser, og de betydende cifre, og antallet af dem, i mantissen, er derfor uforandrede.

Hvis du skrev et tal i totals-systemet, skulle du bruge totalspotenser, for at opnå det samme.

 


Skriv et svar til: betydende cifre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.