Fysik

Hjælp!?

14. januar 2013 af larspoulsen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har kigget på disse 2 opgaver et stykke tid nu, og kan simpelthen ikke løse dem.

Så håber der er nogle kloge hoveder der ude.

 

Øvelse 2.14

Vi lader en opvarmet sten dumpe ned i 427 g vand med temperaturen 12,5 oC. Herved tilfører vi vandet en varme på 2,35 kJ.

Hvor høj bliver vandets sluttemperatur?

 

Øvelse 2.15

Vi vil med en dyppekoger opvarme en væske. Væskens masse er 0,300 kg, og den tilføres en varme på 7,29 kJ. Herved stiger væskens temperatur 10,0 oC.

Hvilken væske kan der være tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

Øvelse 2.14)

     Q = m * c * (t2 - t1) <=>

      t2 = Q / (m * c) + t1 = 2.35 kJ / (0.427 kg * 4.18 kJ / kg * K) + 285.65 K = 286.967 K = 13.81ºC

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

Øvelse 2.15)

     Q = m * c * ΔT <=>

     c = Q / (m * ΔT) = 7.29 kJ / (0.300 kg * 10 K) = 2.43 kJ / (kg * K)

Der er formentlig tale om ethanol, da dette stof har en specifik varmekapacitet på 2.46 kJ/ (kg * K).

Peace out ! :) 


Skriv et svar til: Hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.