Fysik

Smeltevarme for is

15. januar 2013 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har i fysik lavet et forsøg om smeltevarme for is, og har fundet alle resultater, jeg mangler hjælp til udregningen for smeltevarmen for is Lis. 

32g * Lis + 32g * 4.18 j/g*c *(29.3oc – 0oc) = 331g * 4.18 j/g*c (39.6oc - 29.3oc)  

Jeg har fået af vide at jeg ikke må bruge TI til at udregne det, men det har jeg lige gjort og der har jeg fået Lis til 322.866 joule

Nu er det jo så bare at jeg skal udregne det uden brug af TI, men der er jeg lidt på bar bund...

Er der nogle der kan hjælpe mig?? 

Tak :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2013 af mathon

 

         (32 g) Lis + (32 g) (4,18 J/(g·C)) ((29,3 – 0) C) = (331 g) (4,18 J/(g·C)) ((39,6 - 29,3) C)

         (32 g) Lis + 3919,17 J = 14250,9 J

         (0,032 kg) Lis + 3,91917 kJ = 14,2509 kJ

         (0,032 kg) Lis  = 10,3317 kJ

         Lis  = (10,3317 kJ) / (0,032 kg)

         Lis  = 322,87 kJ/kg

 


Svar #2
15. januar 2013 af Onleene95 (Slettet)

Wow, mange mange tusind tak skal du have Mathon! :) 


Skriv et svar til: Smeltevarme for is

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.