Fysik

Betydende cifre.

15. januar 2013 af TinaMas (Slettet)

Hej :-)

Jeg føler, jeg nogenlunde har forstået ideen og begreberne "betydende cifre". Alligevel bliver jeg i tvivl i en opgave, som lyder, at man skal finde arealet ud fra følgende givne størrelser.

l=1.4m og b=0.5m

Altså er a=1.4m*0.5m=0.7m2

Mit spørgsmål er så, om det rigtige svar så ville være 1m2 for at overholde "reglerne" mht. betydende cifre? Det giver bare ikke mening, for det halve af 1.4 er vel præcis 0.7? :) Selvom jeg godt ved, at man skal se på lmax sammen med bmax og lmin sammen med bmin for at se på usikkerhederne. Men det undrer mig blot.


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. januar 2013 af hesch (Slettet)

Når du afrunder 0,7 til 1, ændrer du ikke antallet af betydende cifre, så du afrunder bare for afrundingens skyld.

Dette har ikke noget med overholdelse af regler at gøre.

 


Svar #2
15. januar 2013 af TinaMas (Slettet)

Hmm. Det kan jeg godt se. Men der er jo to fysiske størrelser, der er givet. Længden er givet med to betydende cifre og bredden er givet med 1, derfor skal resultatet være givet med et betydende ciffer, ikke? :) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. januar 2013 af hesch (Slettet)

Det er et skøn. Men nu hvor den ene størrelse er angivet med to betydende cifre ville jeg angive to betydende cifre i resultatet.


Svar #4
16. januar 2013 af TinaMas (Slettet)

Ja, enig. Men det er bare fordi, der i min bog stod, at hvis man skal gange eller dividere skal antallet af betydende cifre være lig med den fysiske størrelse som er givet med færreste antal betydende cifre, så jeg ville bare høre ad :) 


Skriv et svar til: Betydende cifre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.