Matematik

Trekanter

16. januar 2013 af JulieFloor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan: I trekant ABC er b = 21, hc = 12 og c = 27
a) Beregn vinkel A
b) Beregn længden af de 2 stykker siden c deles i, af højdens fodpunkt.
c) Beregn siden a.
d. Beregn vinkel B.

PLEASE HJÆLP MIG. Det ville være rigtig rart, hvis i ville skrive hele udregningen. Tak tak tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af mathon

                     a)    vinkel A = sin-1(hc / b)

                     b)
                            når hc's fodpunkt betegnes med D:
       
                     |AD| = b•cos(A)       |BD| = |AB| - |AD|

                     c)   siden a = (b2+c2-2bc•cos(A))1/2

                     d)   vinkel B = cos-1( |BD| / a )


Svar #2
16. januar 2013 af JulieFloor (Slettet)

Tak Mathon. Det prøver jeg ;)


Svar #3
16. januar 2013 af JulieFloor (Slettet)

Men i c) skal siden "a" så ikke hedde a2 i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2013 af mathon

 

                                                     a2 = b2+c2-2bc•cos(A)

                                                     a = (b2+c2-2bc•cos(A))1/2


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.