Fysik

Bølger

17. januar 2013 af Albutte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en aflevering der handler om bølger. Jeg er utrolig dårlig til teori, jeg funker slet ikke til det. Vi har nogle spørgsmål, som jeg ville være glad for hvis der var nogen der kunne hjælpe?

 

? Hvilke typer bølger findes der? Giv eksempler.

? Opskriv bølgeligningen (bølgeformlen) og præsentér de størrelser, der indgår.

? Hvordan er sammenhængen mellem frekvensen f og svingningstiden/perioden T? 
(1)    f =               (2) T =


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af Jerslev

#0: Svarene på de spørgsmål bør fremgå eksplicit af din fysikbog.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. januar 2013 af mathon

            
                ...placer dig med fysikbogen inden for rækkevidde    :-)


Svar #3
17. januar 2013 af Albutte (Slettet)

Jeg har gennemlæst den og jeg kan  bare ikke finde det, har ikke haft særlig meget om bølger.. så det er lidt svært :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2013 af mathon

 

                    ...så handler det måske mere om studieegnethed    ;-)


Svar #5
17. januar 2013 af Albutte (Slettet)

Jeg leder bare efter svar, da ingen fra min klasse kan hjælpe mig.. Jeg er virkelig stresset da den snart skal afleveres :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2013 af Jerslev

#5: Svarene på dine spørgsmål er så elementære, at de i din fysikbog nok fremgår som

"der findes [indsæt bølgetyperne, du leder efter her]"

De spørgsmål du ønsker svar på gennemgås som regel i den aller første lektion i et forløb omhandlende bølger - det gør jeg selv i hvert fald.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. januar 2013 af mathon

i afstressende øjemed

a) Hvilke typer bølger findes der? Giv eksempler.

       typer: længdesvingninger og tværsvingninger
eks.                    i luft                       guitarstreng

              

b) Opskriv bølgeligningen (bølgeformlen) og præsentér de størrelser, der indgår.

                       v = λ f

     v er udbredelseshastigheden
     λ er bølgelængden
     f er bølgefrekvensen

c) Hvordan er sammenhængen mellem frekvensen f og svingningstiden/perioden T? 
           (1)    f = 1/T              (2) T =
1/f

 

.........

   ...hvilket anses for at være helt elementært bølgestof


Svar #8
17. januar 2013 af Albutte (Slettet)

Jeg er ikke den bedste til fysik... Men mange tak for svarene! :)

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2013 af Jerslev

#8: At ikke være den bedste til fysik bør ikke forhindre dig i at kunne læse din bog.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
17. januar 2013 af Albutte (Slettet)

Det har jeg skam også gjort, kom ikke herind for at få af vide hvad jeg kan gøre bedre, men for af få hjælp.

Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.