Studievalg og videregående studie

Skift af gymnasium

17. januar 2013 af Maxikop (Slettet)

Hej,

Jeg har på det seneste overvejet at skifte gymnasium. Jeg går på nuværende tidspunkt på Københavns Åbne Gymnasium, på linjen Samf A, idræt B, mat B, men er efter grundforløbet blevet meget glad for biologi og knap så glad for samfundsfag (jeg ser ganske enkelt ikke nogen mening med, at skulle bruge 2,5 år på at studere samfundsfag). Derfor vil jeg selvfølgelig gerne skifte til en linje med biologi som A fag. Desværre er dette ikke muligt på KG, så jeg overvejer at skifte. Vi er akkurat lige blevet færdige med grundforløbet og afslutter AT inden for denne her uge. Jeg er i en utrolig god klasse på KG, men studiet er selvfølgelig en utrolig væsentlig del af beslutningen. Jeg overvejer at skifte til Gefion Gymnasium, da det ligger både tættere på min bopæl (6 km), men samtidig inde i byen, mens KG ligger 9 km væk.

Gode råd, erfaringer eller anbefalinger af Gefion er velkomne, da jeg er lidt i tvivl.

Mvh 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2013 af bummelumbumbum

Skif for alt i verden!! Men en naturvidenskabelig studieretning uden mat A er stort set ubrugelig (du kan næsten ikke komme på nogen naturvidenskabelige uddannelser), så det er en god idé at have.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

Jeg ville mene, at det ville være bedst at skifte til Gefion Gymnasium - har hørt en masse godt fra venner der går / har gået der.

Jeg ville dog også lige påpege, at Biologi A IKKE er adgangsgivende til nogen som helst uddannelse i Danmark, og derved kort sagt er naturvidenskabeligt ubrugeligt (i forhold til uddannelsessystemet). Jeg ville anbefale de andre naturvidenskabelige retninger med især MATEMATIK A, da dette er naturvidenskabeligt faktuelt på højt niveau.

Kender desværre en del venner, som er ulykkelige over, at de valgte Biologi A på gymnasiel niveau, da de senere ikke havde store muligheder for uddannelsespladser i naturvidenskabelige studier. Derfor blev de nød til at tage en del fag om på VUC kurser.

Mvh


Svar #3
19. januar 2013 af Maxikop (Slettet)

Jeg er opmærksom på, at biologi A ikke er adgangsgivende. Jeg har tænkt mig at læse idræt efter gymnasiet, hvor det eneste ikke-obligatoriske fag, der kræves, er fysik B, hvilket jeg kan hæve fra C til B. Jeg hæver også til mat A, da det giver adgang til en masse.

Skriv et svar til: Skift af gymnasium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.