Matematik

bestem x- værdier

18. januar 2013 af mohammedshahwani (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved f(x)= x^2-x+k, hvor k er konstant

bestem de værdier af k, for hvilke grafen for f og linjen med ligningen y=3x-6 ikke har fællespunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af mathon

  hvis
                       f(x) = y = x2 - x + k         y = 3x - 6    ikke har fællespunkter

     er                              x2 - x + k    ≠      3x - 6

                                      x2 - 4x + (k+6)    ≠  0

grafen for
                     g(x) = x2 - 4x + (k+6)    er    en parabel, som ingen nulpunkter har, hvis
                                                                d < 0

     dvs
                    (-4)2 - 4 • 1 • (k+6) < 0        uligheden løses med hensyn til k

 

    


Skriv et svar til: bestem x- værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.