Biologi

raport

28. september 2005 af hanna (Slettet)
vil gerne have hjælp til en raport om livet og the big bang

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2005 af Moderatoren

#1

Okay.. Du vil gerne have hjælp til en rapport!


- Prøv og skriv hvad du ikke kan finde ud af!

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2005 af DMUS (Slettet)

Altså du søger inspiration til kosmologiske teorier..

Du kunne starte med at undersøge lidt selv. En god side til at lære en lille smule om big bang-teorien kunne være.

http://www.tycho.dk/article/view/207/

Omkring livet, kunne du evt. skrive om den kendte Drake-ligning: Der beskriver antallet af cevilisationer i vores galakse (mælkevejen). Den lyder som følger:

N = R*f_q*n_e*f_l*f_i*f_c*L

Hvor:
N er antallet af cicilisationer i Mælkevejen, som vi kan komme i kontakt med.

R er antallet af sollignende stjerner, der dannes pr. år i Mælkevejen.

f_p er brøkdelen af stjerner, der har planeter okmring sig.

n_e er antallet af Jordlignende planeter i et typisk solsystem.

f_l er brøkdelen af disse planeter, hvorpå der opstår liv

f_i er brækdelen af de planeter med liv, der udvikler sig til intelligent liv.

f_c er brøkdelen der udvikler en teknisk civilisation som kan kommunikere.

L er den gennemsnitlige levetid for en teknisk kultur.

Alle disse tal er selvfølgelig gæt, og afhænger af om man er tilhænger for, eller mod eksistens af liv.

Estimeret værdier:

R = 1
f_p = 0,3
n_e = 0,2
f_l = 1
f_i = 0,5
f_c = 1
L = 300 000år

Hvilket giver en N = 9000...

Håber det gav lidt inspiration til at komme igang...

Du kunne måske opstille andre egne livs kriterer.
F.eks. Om en planet kan holde på en ilt-holdig atmosfære, da hvad vi ved af, intelligent liv kræver ilt, i og med mitokondrierne i cellerne, er det eneste kendte energiomdannende organel..

Er der en jupiter lignende planet, der kan støvsuge rummet for kosmisk affald, så det intelligente liv har mulighed for at udvikle sig... osv osv..

// DMUS



Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#0

En ny teori viser at de første aminosyrer, som jo var grundlaget for liv, opstod ved at jordens atmosfære, som engang bestod af kulstof, nitrogen, methan og oxygen blev bombarderet af lyn fra himlen. Man kender ikke den præcise reaktion, men i hvertfald opstod der aminosyrer der begyndte at formere sig og blive til celler der senere kunne blive til dyr, planter og andet godt:-)
Kender du Stephen Hawking? En fascinerende mand. Kender desværre ikke helt til hans teorier, men han havde i hvert fald en masse relevant for netop dit projekt!

Håber det kunne hjælpe dig en smule:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#0

er der noget bestemt indenfor kosmologi og evolution du har tænkt dig at skrive om??
Det er jo to store emner der omfatter en MASSE!!!!!

Svar #5
30. september 2005 af hanna (Slettet)

tak for hjælpen

Skriv et svar til: raport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.