Matematik

Vektor regning

18. januar 2013 af Chewbacka (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

 Hejsa, har nogle problemer med disse opgaver da det ligger langt væk... Nogle der kan hjælpe?

I et koordinatsystem er givet to punkter P(3,1) og Q(20,7) samt en vektor a=(4 -3)

a) Bestem en ligning for den linje der går gennem P, og som står vinkelret på vektor a.

c) bestem koordinatsættet til projektionen af PQ på a


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af PeterValberg

a)

Linjen gennem punktet P(x1,y1) med normalvektoren n=(a,b) har ligningen:

a(x - x1) + b(y - y1) = 0

Brug vektoren til a som normalvektor for linjen, idet linjen derved er ortogonal (vinkelret) på a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. januar 2013 af Chewbacka (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2013 af hbhans (Slettet)

a = {4  -3} Derfor bliver ligningen

4(x - 3) - 3(y - 1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Projektionen af vektor PQ på vektor a er

PQa = (PQa/|a|) a/|a|


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.