Matematik

Funktionssammenhænge

18. januar 2013 af mett472c (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heii med jer, jeg er lige i gang med en matematik aflevering, og jeg er stort set færdig, men der er dog en opgave jeg bare ikke kan finde ud af. Er der nogle der vil hjælpe? :)

Tabellen viser sammenhørende værdier af strækning og dieselforbrug for en 10-personers bus:

Forbrug i liter:| 68  | 120 | 175 | 231 | 301 | 358 | 400|
Kørt i km.        | 771|1445| 2161|2929|3730|4488|4983|

Gør rede for, at der er tale om en funktionssammenhæng.
Forklar, at den kan beskrives med en lineær model.
Bestem en ligning for den bedste rette linje (anvend Excel).
Hvad betyder hældningskoefficienten?
Hvor langt kan bussen køre på 200 liter diesel?
Hvor mange liter diesel skal der til for at køre 10.000 km?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af SuneChr

Anvend lineær regression på tallene og find sammenhængen

y = ax + b            hvor y er forbruget i liter og x er antal kørte km.

Hældningskoefficienten, a udtrykker, hvor mange liter bussen forbruger pr km.

Indsæt til sidst de kendte størrelser i formlen. 

Måske du også får   y = 0,0787·x + 5,4637   ?       


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2013 af SuneChr

# 1  Jeg fik vist byttet om på x og y

Her er nu   y = 12,694·x - 68,106   hvor  y er antal kørte km og x er brændstofforbruget i liter.

a  er da  antal kørte km pr liter.

Men # 1 er ikke forkert. Man kan vælge, hvad der er mest praktisk.

Sorry.


Svar #3
18. januar 2013 af mett472c (Slettet)

Okay tak :D Nu tror jeg at jeg har styr på det :D 


Skriv et svar til: Funktionssammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.