Fysik

rotationsenergi - svinghjul

19. januar 2013 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en opgave lyder sådan:

På et tidspunkt har svinghjulet en rotationsenergi på 25,0 MJ. Svinghjulet tilføres derefter en energimængde på 25,0 kWh.

c) Bestem svinghjulets vinkelhastighed når al energien er tilført.

passer det at man skal bruge denne formel Erot = 0.5 * I * w^2, hvor man lægger Erot sammen med energimængden 25kWh og isolere vinkelhastigheden. Hvordan omregner man 25kWh til SI-enheder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon

1 kWh = 3,6 MJ

efter energitilførsel
                                         E = (25 MJ) + (25,0•3,6 MJ) = 115 MJ


Skriv et svar til: rotationsenergi - svinghjul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.