Fysik

Emnevalg til undervisning

28. september 2005 af Mikkel R (Slettet)
Hej.

Nu ligger landet således at jeg har fået opgaven at undervise to hhx årgange i Fysik. Jeg har fået 90min stillet til rådighed, så nu går jeg og spekulerer på hvilket emne jeg skal tage fat på.
Det skal være meget kortfattet og ikke indeholde alt for meget tør teori, selvom det jo er der de spændende emner findes ;)

Jeg havde tænkt mig at finde nogle hverdags situationer og så forklare dem ud fra en fysisk indgangsvinkel og så selvfølgelig komme ind på de ting der er knyttet til emnet.
Det jeg har tænkt over indtil videre er noget med himlens farve. Jeg er meget åben over for forslag, men husk gerne på at der kun er tale om 90min, så det skal være meget sammenkogt og ikke teoretisk. I løbet af de 90min skal jeg nå at fyre lidt tavle undervisning af, samt gerne nå et forsøg, så de ikke keder sig ihjel.

På forhånd tak

MVH Mikkel Jensen

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2005 af DMUS (Slettet)

Jah, et andet forslag.. :)

Fyld nogle 0.5 liters falsker op med flyende kvælstof, skru kapslen på, og smid dem ude i skolegården - til skue for alle eleverne. Som den ydre varme har opvarmet flasken, udvides gassen, til flasken brister og eksplodere.

Derefter kunne gennemgå lidt teori omkring emnet, og få eleverne til at forklare hvad der egentlig forårsager eksplosionen..

På den måde bliver undervisningen, spændende, og lidt nuanceret, uden at være svær.. :P

Svar #2
28. september 2005 af Mikkel R (Slettet)

Jeg tvivler på jeg får lov til at udføre forsøget. Jeg havde også tænkt på noget superledning med flydende kvælstof. Men som det ser ud pt. skal jeg vist være glad for at få lov til at låne skolens HeNe laser ;)

Tak for forslaget, jeg har nok brug for noget mere sikkert og simpelt, men helt sikkert et spændende forslag ;P

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2005 af DMUS (Slettet)

Okay, på vores skole er det ik så pylderet med den slags. Der er en der godt kan lide at springe alting i luften.. Virkelig underholdende...

Alternativt kunne du måske komme omkring noget gyrokraft/ tyngdeacceleration/overfaldespænding/opdrift, ved det ikke...
Mange gange når man har en ny lære på besøg, er det sjovt, hvis man får præsenteret noget man måske har gået og tænkt lidt over, uden at vide hvad der egentlig sker.


Skriv et svar til: Emnevalg til undervisning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.