Matematik
dist
28. september 2005 af
SHOCKWAVES (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe med hvordan man løser følgende opgave? linjen l går igennem punkterne (0,6) og (2,5. Jeg skal bestemme afstanden fra koordinatsystemets begyndelsespunkt (hvad er det??) til l. På forhånd TAK!
Svar #1
28. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du ved formentlig hvordan man finder ligningen for en linje når man har to punkter - udregn hældningskoefficient og brug y-y0=a(x-x0) (eller, alternativt, vektorer, hvis i har lært det). Derefter bruger du distformlen på linjen og (0,0), da det er det punkt man også kalder koordinatsystemets begyndelsespunkt.
Svar #2
28. september 2005 af DMUS (Slettet)
Hmm, det er lidt løst formuleret. Jeg vil tro at koordinatsystemets begyndelsespunkt er (0,0).
Du starter med at finde hældningen for din linje mellem (0,6) og (2,5).
Brug den generelle formel for retet linjer, y=ax+b.
Når du har hældnigen udnytter du at
tan(a) = vinklen til x-aksen. På den måde kan du lave en trekant med hypotenusen 6, og da du nu kender vinklen kan du beregne den korteste afstand (vinkelret på linjen).
vha. sin(V) = modstående/hypotenusen.
Til at sammenligne med får jeg et resultat der hedder: 5,05
Du starter med at finde hældningen for din linje mellem (0,6) og (2,5).
Brug den generelle formel for retet linjer, y=ax+b.
Når du har hældnigen udnytter du at
tan(a) = vinklen til x-aksen. På den måde kan du lave en trekant med hypotenusen 6, og da du nu kender vinklen kan du beregne den korteste afstand (vinkelret på linjen).
vha. sin(V) = modstående/hypotenusen.
Til at sammenligne med får jeg et resultat der hedder: 5,05
Svar #4
28. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Koordinatsystemets begyndelsespunkt (syn: origo).
Men hvis man skrev 'origo', ville alting naturligvis gå i hårdknude :P
//Epsilon
Men hvis man skrev 'origo', ville alting naturligvis gå i hårdknude :P
//Epsilon
Skriv et svar til: dist
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
