Matematik

Bestem ligning for tangent til grafen for funktion

19. januar 2013 af CLK23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens. Jeg har et stort problem en opgave. Emnet er Differentialkvotienter og differentiationsregler. Jeg skal ''bestemme ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x)=x^2-6x+4 når tangenten skal være parallel med linien y=-2x+3.'' Og i øvrigt skal fremgangsmåden kommenteres. Nogle der kan hjælpe step-by-step??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af peter lind

Hvis  tangenten skal være parallel med linjen, skal den have samme hældningskoefficient som linjen, så der skal gælde f'(x) = -3 i tangentens røringspunkt. Brug ligningen til at finde røringspunktet


Svar #2
19. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Kan du prøve at vise det step-by-step? Har meget svært med dette emne :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

f'(x)=2x-6

y=-2x+3

Man skal vist bruge tangentliningen.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2013 af peter lind

f'(-3) = 0 så tangenten rører kurven i (-3, f(-3) )

Tangentens ligning i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Svar #5
19. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Okay, men i opgaven før denne sagde de at: ''Der skal arbejdes med et bevis''. Hvad mener de helt præcist her? Hvilket bevis, og hvordan opstiller jeg et bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2013 af peter lind

Jeg ved altså ikke hvilken opgave du henviser til. Hvad du skal gøre er afhængig af opgaven. I nogle tilfælde skal man komme med et bevis. I andre tilfælde skal man blot beregne opgaven. I dette tilfælde skal du blot lave udregningerne med mindre der er noget i opgaven, du ikke har fortalt om


Svar #7
19. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Der står bare ligeud: 

Opg 3.1 : Opstil et Bevis


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2013 af peter lind

Jeg kender altså ikke opgave 3.1 og hvis det er en anden end den opgave du skal regne på, er det heller ikke relevant, hvad der står i opgave 3.1


Svar #9
19. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Opg 3.1 er ikke relevant med opg. 3.2 som jeg startede ud med at spørge jer om :) I opg 3.1 hvilket var opgaven før denne, står der bare ''Opstil et bevis''. Også er den opgave færdig når man har gjort det  :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2013 af peter lind

Så skal du ikke bevise noget i opgave 3.2 med mindre du har fortiet noget


Svar #11
19. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Jeg skal heller ik bevise noget i opg 3.2 :) Nu snakker jeg om opg 3.1, de 2 opgaver er helt forskellige. Hvad gør jeg der når de siger: Opstil et bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2013 af peter lind

Så opstiller du et bevis


Svar #13
20. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Jamen hvordan. og hvad er et bevis??


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2013 af SuneChr

Hvis vi skal holde os til # 0, har vi

f '(x) = 2x - 6

f '(2) = - 2 som er  ||  med linjen

f (2) = - 4

Tangent i (2 ; - 4) er da

y - (- 4) = - 2·(x - 2)     reducér denne.


Svar #15
20. januar 2013 af CLK23 (Slettet)

Tak for jeres tid, har fået løst opgaven nu :) 


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent til grafen for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.