Matematik

Bestem f(x) der passer til F(x)

20. januar 2013 af Trigarr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey!

 

Jeg skal løse denne opgave hvor jeg skal bestemme hvilken af de øvrige funktioner der er stamfunktionen til f(x).

Men hvordan løses den? hvad skal jeg kigge efter? Jeg vil helst besvare den på matematik sprog :)

 

Jeg har link til opgaven her: http://i48.tinypic.com/11uvifn.jpg

Foruden det har jeg vedhæftet den.

 

På forhånd tak

 

 

 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af peter lind

Brug at

1, f(x) negativ => F(x) voksende

2. f(x) = 0 => F har vandret tangent

3, f(x) >0 => F er voksende

Gå samtlige funktioner igennem for at se hvilken, der passer


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Den røde er differentialkvotient til den den er stamfunktion for, dvs siden

den røde er positiv for at være negativ for at være pos. igen neg. så skal stamfunktionerne

vokse aftage vokse og til sidst aftage i de intervaller.

Så fx F6 er et godt bud på en af dem.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Hvis du altså prøver kigge på f(x) = F'(x) = 0 ved skæringspunkter. Monotoniforholdende er et godt forsøg.


Skriv et svar til: Bestem f(x) der passer til F(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.