Fysik

et sjovt spørgesmål?

20. januar 2013 af Eddiarts (Slettet)

En tennisbold bliver sendt lodret af sted med en fart på 110 km/h.
Hvor stor er tennisboldens mekaniske energi?
 

110 000 m: 3600 = 30,55 s/m
½ * 56.0 g * 30,552s/m = 26,1kj
 

mit spørgesmål er så...

Hvor højt op kommer den?

 

skal jeg virkelig til at modregne med tyngtekraften osv. selvom det ikke står nævnt?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja eller lægge dit potentiales nulpunkt der hvor den sendes afsed så er

1/2mv2=mgh <=> 1/2v2 = gh <=> h = v2/(2g)

Desuden er dit svar rimeligt mistænkeligt siden enheden for fart ikke er s/m men m/s og du skal regne massen i kg


Svar #2
20. januar 2013 af Eddiarts (Slettet)

Jeg fandt ud af det selv, men svaret er  M*g*h= 26,1: 0 056,0*9,82=45,76 m

de 9.82 er en tyngdeaccelerationen, som jeg havde overset:)


Svar #3
20. januar 2013 af Eddiarts (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Du må lægge mærke til, at formlen i #1 intet har med massen at gøre. Mere præcis, er h ≈ 47.54 m


Skriv et svar til: et sjovt spørgesmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.