Fysik

Lys

05. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Lys med bølgelængden 632,8 nm sendes mod glas med brydningsindeks 1,52 med en indfaldsvinkel på 45,0 grader. - Beregn brydningsvinklen?

Svar #1
05. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

har du selv et bud, eller en idé om hvordan den skal gribes an ?

Svar #2
08. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

sin(i)/sin(b) = n2 / n1 ... bølgelængden er irrelevent i denne opgave, men du skal tage højde for, at n1 = 1, da brydningsindex for luft er 1 (lyset er i overgang fra luft til glas), dvs sin45/sin(b) = 1,52 / 1 - så kan du selv isolere dig rem til sin(b) :)

Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.