Matematik

Hurtig opgave

21. januar 2013 af 2g,eren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver lige igen:

Hej, jeg har brug for noget hjælp:

 

År:                                                   1998    2006

Antal anmeldte voldsforbrydelser: 13422  19577

 

Hvornår vil antallet af anmeldte voldsforbrydelser ifølge modellen komme over 25.000?

Har rimelig travlt, skal aflevere i aften :I


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af hesch (Slettet)

Er "modellen" en lineær funktion, eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2013 af Snick (Slettet)

Modellen er lineær

''http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/Laaste%20mapper/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Hf/090512_opgave_matC_hf2_ny_version.ashx''

Dvs. af formen

y(x) = ax+b

hvor

a = (y2-y1) / (x2-x1)                     Givet sammenhængende (x1,y1) samt (x2,y2)

b kan beregnes ved indsættelse af den kendte hældningskoefficient a, samt en af de givne sammenhænge.

Til dit spørgsmål ved du at y(x) betegner antallet af voldsforbrydelser til et givent tidspunkt x, og i denne sammenhæng får du netop oplyst y(x) = 25.000, hvilket du skal indsæte i din model og derved isolere den ukendte x. Når du kender x ved du at hvis modellen er korrekt, så vil antallet af voldsforbrydelser komme over 25.000 når x>?

Mvh

Snick

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Da der kun er to målinger vil den rimeligste model  være et lineært stigende antal.

Der er udført 6155 forbrydelser på de 8 år, dvs. ca. 769 forbrydelser pr. år.

For at nå op over 25000 fra 19577 med 769 pr. år bliver regnestykket:

19577 + n*769 > 25000, hvor n er antal år efter 2006.


Skriv et svar til: Hurtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.