Fysik

laserpen

22. januar 2013 af frøkendingo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med at repetere noget fysik og er faldet over en opgave jeg har brug for lidt hjælp med:

jeg skal udregne bølgelængden for en laserstråle. 

jeg ved at jeg skal anvende gitterligningen og isolere bølgelængden, men jeg er lidt usikker på hvordan værdierne skal sættes ind. og hvad skal jeg gøre med n?

Jeg har fået de her informationer: d=2,66 μm, og afbøjningsviklen er 29,8 grader. vinklen er målt mellem 0. ordens plet og 1. ordens plet.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af peter lind

n angiver ordenen, så den er 1, Dine opgivne data skal bare sættes ind som de står


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

så ordenen er n=1

og lambda = d sin(v) / n

Så putter du d ind i mikrometer får du lambda i mikrometer :)


Svar #3
22. januar 2013 af frøkendingo (Slettet)

kommer det så til at se sådan ud?

2,66 μm * sin(29,8) /1


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Jo med argumentet til sinus i grader.


Skriv et svar til: laserpen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.