Matematik

Udviklingen i verdensrekorden i diskoskast kan i perioden 1975 – 2006 beskrives ved funktionen L(x) = 0,18x + 69, hvor L(x) er kasterekorden i meter, og x er antal år efter 1975.

24. januar 2013 af anholt0309 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udviklingen i verdensrekorden i diskoskast kan i perioden 1975 – 2006 beskrives ved funktionen L(x) = 0,18x + 69, hvor L(x) er kasterekorden i meter, og x er antal år efter 1975.

a) Bestem kasterekorden i år 2005, og beskriv hvilken information konstanterne 0,18 og 69 giver om verdensrekorden i diskoskast.
Jeg ved, at x = 30. L(x) = 0,18 * 30 + 69 = 74,4 meter. 

Jeg skal derefter beskrive, hvilken information konstanterne 0,18 og 69 giver om verdensrekorden i diskoskast. Kan nogen hjælpe mig med at færdiggøre opgaven? 

På forhånd tak :)


Svar #1
24. januar 2013 af anholt0309 (Slettet)

Fortæller konstanterne 0,18 og 69 ikke, at det er en eksponentielt voksende funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2013 af magnuskh (Slettet)

Det er en lineær funktion da den følger "formen" y = ax+b.

a = 0,18

b = 69

a er hældningskoefficienten og fortæller hvor mange meter verdensrekorden bliver forøget med hvert år efter 1975.

b er skæringspunktet med y-aksen (altså der hvor x=0) og fortæller altså hvad verdensrekorden var i år 1975 da x er lig antallet af år efter 1975

 

Håber det var svar nok :)


Svar #3
24. januar 2013 af anholt0309 (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2013 af 123434 (Slettet)

1# Jeg troede også at det var en eksponentiel voksende funktion.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

En eksponentielt voksende funktion har formen

y = b · ax ,

ikke formen

y = ax + b ,

som er formen for en lineær funktion, og som klart var angivet i opgaven.


Skriv et svar til: Udviklingen i verdensrekorden i diskoskast kan i perioden 1975 – 2006 beskrives ved funktionen L(x) = 0,18x + 69, hvor L(x) er kasterekorden i meter, og x er antal år efter 1975.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.