Fysik

Racerbane for protoner

24. januar 2013 af rlkluver (Slettet) - Niveau: A-niveau

Protonerne i LHC bevæger sig med 99,9999991% af lysets fart, når dens energi er 7 TeV. Omkredsen i LHC er 27 km.

a) Hvor mange gange når protonerne rundt i ringen pr. sekund?

      E=m*c^(2)
      v:=√(((7*10^(12)*_eV)/(_Mp))) ? 25894375795.9*((_m)/(_s))
     lhc_længde:=27*_km ? 27000.*_m
     omgange=((v)/(((lhc_længde)/(_s)))) ? omgange=959050.955404

 

b) Hvis et bundt protoner fra LHC kunne sendes til Månen samtidig med et lyssignal, hvor meget ville de så være bagefter ved ankomsten?

 

       afstand_måne:=384399*_km ? 384399000.*_m
       hastighed=((afstand til måne)/(tid))   -->   tid=((afstand til måne)/(hastighed))
       tid=((afstand_måne)/(_c))-((afstand_måne)/(v)) ? tid=1.26737216249*_s

 

Når LHC kører med fuld intensitet er der 2808 bundter af protoner, som hver indeholder 100000000000 protoner.

c) Hvor stor er den elektriske strømstyrke i hver af ringene i LHC?

d) Hvor stor er den samlede energi af protonstrålerne i LHC målt i Joule?

sammenlign med den kinetiske energi af andre ting der bevæger sig. f.eks. en sportsvogn, et jagerfly, et hangarskib (find selv frem til rimelige antagelser om masse og fart)

 

jeg er gået i stå ved c, er der nogle som kan hjælpe mig videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Se dit tidligere indlæg.


Skriv et svar til: Racerbane for protoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.