Matematik

Reciprokker i differentialregning

24. januar 2013 af HodjaL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevis sætningen om at den reciprokke funktion, f(x)=1/x , er differentiabel i et punkt x0 med differentialkvotienten f'(x0)=-1/x^2  ved brug af tretrinsreglen.

Jeg er blevet helt lost, jeg forstår godt tre trins reglerne, men fatter ikke hvordan jeg skal lave den :-(.

Hjælp! Jeg har læst alt hvad der står I min matematikbog, men jeg forstår det bare ikke ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tretrinsreglen på funktionen f(x) = 1/x . Beregn differenskvotienten

( f(x0+h) - f(x0) ) / h = (1/(x0+h) - 1/x0) / h

Læg brøkerne sammen ved at forlænge til deres fællesnævner.

Vis dernæst, at differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0.


Svar #2
28. januar 2013 af HodjaL (Slettet)

Tusind tak, jeg er vidst med nu :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

se evt
 


Skriv et svar til: Reciprokker i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.