Fysik

Molær

24. januar 2013 af christina131 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal sige hvad en molær er? 

Hvad er det? 

Seriøst hjælp mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2013 af mathon

 

         en 1 M(olær) opløsning indeholder ét mol opløst stof pr. liter opløsning


Svar #2
24. januar 2013 af christina131 (Slettet)

Okay det forstår jeg ikke, kan du sige lidt mere om det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. januar 2013 af mathon

   1 mol stof = molekylmassen i gram

    en 1 M NaCl opløsning indeholder 1 mol NaCl pr L opløsning
hvilket ved brug af Det Periodiske System
    giver dig

               (22,990 + 35,453) g NaCl pr L opløsnig = 58,443 g NaCl pr. L opløsning

 

en 1 M HCl opløsning indeholder 1 mol HCl pr L opløsning
hvilket ved brug af Det Periodiske System
    giver dig

               (1,008 + 35,453) g HCl (g) pr L opløsnig = 36,461 g HCl (g) pr. L opløsning

 


Svar #4
24. januar 2013 af christina131 (Slettet)

tak :)

 


Skriv et svar til: Molær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.