Matematik

Hjælp til sammenhænge..

27. januar 2013 af Matildeberg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej alle..
Desværre er jeg ikke noget matematisk geni, og lige nu sidder jeg med en aflevering til i morgen, som jeg ikke så godt kan finde ud af.

Der er en opgave omkring sammenhænge, og jeg forstår simpelthen ikke hvad jeg skal gøre..
Her er den:

Et badekar fyldes op med vand. Hvert minut fyldes der 7 liter i badekaret. Du skal nu betragte sammenhængen mellem tid og mængden af vand i badekaret.
? Identificer dine variable og giv dem fornuftige symboler. Hvilken er den afhængige og uafhængige variable?
? Opskriv sammenhængen mellem dine to variable.
? Tegn en graf over vandindholdet.
? Hvor længe går der før badekaret indeholder 60 L og dermed er fyldt?

Håber på hjælp!:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Forestil dig et koordinatsystem med en x og en y akse.
X-aksen repræsenterer tid og y-aksen repræsenterer vandmængden.

Vi ved at der tilføres en fast mængde vand pr. Minut.
Sammenhængen er dermed lineær med en hældningskoefficient på 7.

Prøv at skriv et ligning der forklarer at der tilføres 7 liter vand pr. Minut

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Ligningen skal selvfølgelig være på formen y=ax+b...

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af 123434 (Slettet)

y=7x+b

Hvad er b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

B er den mængde vand der er i badekarret til tiden t=0...

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg har forstået det:

B er den mængde vand der er i badekarret til tiden t=0

Hvor længe går der før badekaret indeholder 60 L og dermed er fyldt? 

60l=7x+0

60l=7x

x=8,57

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. januar 2013 af anden1237100vejle (Slettet)

Det er rigtigt :-)

Skriv et svar til: Hjælp til sammenhænge..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.