Fysik

Luftfugtighed

28. januar 2013 af 787 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en bestemt formel som vi kan anvende til at regen luftfugtigeh på ??? Der står faktisk ikke noget om det  i bogen

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2013 af 123434 (Slettet)

RF = (I / I_max ) * 100%
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:   I  #1 er RF = relativ fugtighed,  I_max = 100% fugtighed = mættet vanddamp.

Mættet vanddamps tryk som funktion af temperatur, finder du her:

http://www.altomkedler.dk/Damptabel.htm


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2013 af hesch (Slettet)

Hjælp ?


Svar #4
28. januar 2013 af 787 (Slettet)

10000000000000000 tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. januar 2013 af hesch (Slettet)

Antag du i luften har et dampindhold på 1%, og en temperatur på 23Cº, så finder af damptabellen, at mættede vanddampes tryk ( ved grov interpolation ) findes til 0,03 bar.

Antag at lufttrykket er 1,00 bar, så må trykket fra de øvrige luftarter ( nitrogen, ilt ) være 0,97 bar. Den del af luften, der er damp ved mættet damptryk må ca. udgøre 0,03 bar/1,00 bar*100% = 3,00%.

Nu blev det jo antaget, at dampindholdet var 1%, så damptrykket er ikke mættet, men:

1% / 3,00% * 100% = 33,3% relativ luftfugtighed, eftersom den relative luftfugtighed ved 3,00% damp netop er 100% ( mættet vanddamp ).


Skriv et svar til: Luftfugtighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.