Matematik

vektor

29. september 2005 af MY3922 (Slettet)
jeg skal bestemme de værdier af t for at følgende er opfyldt.
(vektor a+ vektor b*t)*(vektor b- vektor a*t)=0

nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2005 af fixer (Slettet)

Udregn skalarproduktet og få en ligning i t. Indsæt de vektorlængder der formodentligt er oplyst:

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Udregn venstresiden, og så skulle du gerne få en ligning i t, som du så kan løse.

Svar #3
29. september 2005 af MY3922 (Slettet)

altså synes ikke jeg kan få noget fornuftigt ud af det. vektor a er givet ved (1,3) og vektor b ved (0,2) måske jeg kan få lidt mere hjælp.. må gøre noget forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2005 af fixer (Slettet)

Skalarproduktet er en kommutativ og bilineær operator og der gælder derfor samme regneregler som hvis det var en multiplikation mellem reelle tal.

(a+bt)*(b-at) = 0 <=>

a*b - t|a|^2 + t|b|^2 -(a*b)t^2 = 0

hvor det er udnyttet at a*a=|a|^2 og det samme for b*b naturligvis.

Du har fået oplyst vektorernes koordinater. Så kan du også beregne deres længder og skalarproduktet mellem dem.

Du skal derfor blot løse en andengradsligning i t.

Svar #5
29. september 2005 af MY3922 (Slettet)

nu er jeg helt med! tak

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.