Matematik

Opstil en model

29. januar 2013 af johannehanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil. Personen skal betale et engangsbeløb på 17500 kr. Derefter er der en månedlig betaling på 2795 kr.

 

Opstil en model til beskrivelse af udgifterne til leasingkontrakten. 

 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af nielsenHTX

sammenlign

"En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil. Personen skal betale et engangsbeløb på 17500 kr. Derefter er der en månedlig betaling på 2795 kr."

med hvad du ved om y=a·x+b


Svar #2
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

#1 

Jeg ved at det er en linær funktion. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2013 af SajadSabor (Slettet)

Din b værdi som er en konstant er 17500

Din a værdi er 2795 kr. 

Din x værdi er antal måneder.

 

Formlen hedder: y = 2795 * x(antal måneder) + 17500

Håber det hjalp! 


Svar #4
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

Det gjorde det ihvertfald tak. :-) 


Svar #5
29. januar 2013 af johannehanse (Slettet)

Nu har jeg en anden opgave som lyder på: 

Hvor mange måneder tager det, før udgifterne til leasingkontrakten overstiger 139000 kr?

Skal jeg så bruge min model y=2795*X+17500 og isolere x? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2013 af nielsenHTX

#5 ja med y=139000 altså

139000=2795*x+17500

det er så alle x lige efter det fundne x.


Skriv et svar til: Opstil en model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.